S vůní perníku
Jak to máte s perníkem? Máte rádi? S kontrastem kyselého džemu?
Suroviny na těsto:
100g mandlové mouky
1 čl PDP
1 čl perníkové koření
1 čl skořice
2 PL kakaa
1-2 PL LC džem https://www.kvash.cz/low-carb-dzem-rybiz-v-cokolade/
3 vejce, z bílků sníh
30g erythritol
120ml kvalitního kokosové mléko
Všechny suroviny promícháme. Bílky vmícháme na konec. Pečeme v menší formě cca 18cm při 170´C
Po upečení necháme korpus pořádně vychladnout.
1/3 dortíku z vrchu vydlabeme, necháme okraje. Rozdrobené těsto si uchováme.
Do vydlabaného dortíku dáme zbytek LC džemu a zalijeme rozpuštěnou čokoládou spolu se smetanou
100ml smetana 30%, 100g čokoláda 85%
Zasypeme rozdrobeným těstem