S podzimem přichází nový recept na makovo-švestkový koláč bez cukru
Mák, švestky, drobenka, Chuť, vůně, slast 🤩
Suroviny na těsto:
150 g mandlová mouka
40 g kokosová mouka
3 vejce
110g rozpuštěného másla
140 ml smetana 30%
vanilka
1/2 čl PDP + soda
špetka soli
Smícháme a dáme na menší plech či pekáček.
Maková vrstva
100g mletého máku
30g erythritol
250 ml kokosové mléko
vanilka
Chvíli společně povaříme na mírném ohni a natřeme na těsto. Poklademe švestkovým džemem bez cukru a zasypeme drobenkou:
Drobenka
4 PL mandlová mouka
4 PL erythritol
2 čl skořice
2 PL másla
pořádná hrst nasekaných mandliček
Pečeme při 170*C
DOBROU CHUŤ